Werking Parels & Koraal

ZOETWATERPARELS
Parels staan symbool voor eeuwigheid, zuiverheid, onschuld, wijsheid, onsterfelijkheid en schoonheid.

Ook staan parels voor transformatie, ze helpen je los te komen van vastgeroeste patronen, ze stimuleren innerlijke groei en geven inzicht in mogelijkheden. Parels kunnen sterke emoties absorberen en zo bijvoorbeeld een groot verdriet opnemen. 

De zachte en zuiverende energie van een parel brengt rust, vrede en verlichting. De zuiverende werking heeft niet alleen betrekking op het lichaam maar ook op de geest en ziel. Het stimuleert eigenschappen als eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht, wijsheid, acceptatie en liefde (voor jezelf en anderen). Het helpt stress en negatieve emoties zoals boosheid en schuldgevoelens los te laten en brengt emotionele balans. Het zorgt voor een heldere geest, concentratie en focus en helpt mentale ruis en afleidende gedachten verminderen. Een parel bevordert spirituele groei en transformatie. 

Een parel ontstaat als er om een zandkorrel of andere indringer in een oester of mossel, bij wijze van een verdedigingsmechanisme een laagje parelmoer wordt gelegd, laag over laag, totdat het een prachtige parel is geworden.

Een bijzonder mooi gezegde is: Een oester maakt van zijn probleem een parel.

MOTHER OF PEARL
Deze kralen zijn gemaakt van de laag tussen de parels en de schelp. Daarom wordt deze “mother of Pearl” genoemd. Mother of Pearl beschermd tegen negatieve invloed en energie en bevorderd je psychische gevoeligheid.

KORAAL EN BLOEDKORAAL
Koraal wordt op de zeebodem gevonden.
Koraal geeft levensenergie en beschermt ons voor invloeden van buitenaf. Het is een warme en liefdevolle zee‘steen’ die helpt bij meditatie en visualisatie.